Dilan Polat'ın avukatı her şeyi itiraf etti

Dilan Polat'ın avukatı her şeyi itiraf etti
Dilan Polat ve Engin Polat'ın neden tutuklandığını avukatları Ahmet Gün açıkladı. Gün, sorgusunda 300 milyonluk naylon faturadan bahsetti.

HalkTv'de yer alan bilgilere göre; Dilan ve Engin Polat ailesine yönelik operasyonlar kapsamında toplam 24 şüpheli yakalanırken, 18 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. 6 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtilirken Adliyeye sevk edilen 18 şüphelinin ifadelerinin yaklaşık 4 saat sürdüğü açıklandı.

Savcılık tutuklama talebiyle hakimliğe gönderdiği sevk yazısında, şüpheli Ahmet Gün'ün tasfiye halindeki kendine ait 5 şirketten Dilan Polat'a ait firmaya gerçek bir mal alış ve satış olmadan değişik zamanlarda 98 milyon 657 bin, 25 milyon 337 bin lira, 20 milyon, 150 milyon ve 29 milyon lira sahte fatura düzenlediğini ifade etti.

SAHTE FATURALAR TESPİT EDİLDİ

Düzenlenen sahte faturaların MASAK analiz raporunda da tespit edildiğini belirten savcılık, "MASAK analiz raporu, toplanan deliller ve etkin pişman şüpheli ifadesi gibi tüm soruşturma evrakı içeriğinden şüphelilerin çıkar amaçlı suç örgütü faaliyeti kapsamında sahte fatura ve belgelerle gerçek bir işleme dayanmayan gelirlerini kurmuş oldukları çok sayıda şirket üzerinden işleme tabi tutarak; sonuç olarak MİLDA Gayrimenkul Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim şirketi üzerinden akladıkları MASAK raporuna göre 250 milyon olduğu anlaşılmakta" denildi.

DİLAN POLAT CEZAEVİNE GİRERKEN AĞLAMIŞTI

Engin Polat'ın aralarında bulunduğu 18 şüpheliden 12'si tutuklandı. Tutuklananlar güvenlik önlemleri altında Silivri'deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na getirildi. Dilan Polat'ın cezaevine girdiği sırada ağladığı görüldü.

POLAT ÇİFTİ HANGİ SUÇTAN TUTUKLANDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 18 şüpheliden 12'si tutuklandı. Tutuklananlar geniş güvenlik önlemleri altında Silivri'deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na getirildi. Polis ekipleri eşliğinde minibüsten indirilen Dilan Polat'ın gözyaşları içinde cezaevine girdiği görüldü.

Dilan Polat'ın ardından Sıla Doğu da polis ekipleri eşliğinde cezaevine getirildi. Engin Polat ve tutuklanan diğer isimler ise tek sıra halinde Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na alındı.

POLAT ÇİFTİNİN KAZANCI İÇİN "ALLAH YÜRÜ YA KULUM DEDİ" DEMİŞLERDİ

Avukatlar Ahmet Gün ve Enes Çetinkaya daha önce katıldıkları bir canlı yayında Polat çiftinin kazancı ile ilgili, "Allah yürü ya kulum dedi. Bu kadın bir şeyleri başarmış, başarılı olmuş. Şu an çok büyük bir algı operasyonunun içindeyiz. Bu yapılan itibar terörüdür.'' demişti.

İlgili Haberler