İşte eklem ağrılarını yok eden ot

İşte eklem ağrılarını yok eden ot
Romatizmal hastalıklar genellikle vücutta eklemleri, kasları, kemikleri ve bunları birbirine bağlayan bağları etkileyen ve bu dokularda meydana gelen hasarlar olarak tanımlanıyor. Peki o hasarları hatta romatizmayı bile en aza indirgemek mümkün mü? İşte o devrede bir otu tüketmemiz gerekiyor. İşte o ot ve yararları…

Bitkisel tedavi uzmanları romatizmanın tedavisi için ‘dişbudak ağacının yaprak ve kabuklarını’ öneriyor. Dişbudak ağacı ilk bakışta yüksek boyu, büyük güzel yapraklarıyla dikkat çekiyor. Peki, yararları neler? İşte ayrıntılar

KABUĞU DA FAYDALI

Dişbudak kabukları genellikle çay, tentür ve natürel ilaç yapımında kullanılırken nadiren de yaprakları da kullanılabilir. Kabukları iltihapları önleyici, ağrıları dindirici, idrar arttırıcı, radikalleri yok edici, ateş düşürücü, vücudu kuvvetlendirici ve ishali önleyici.
Yaprakları ilkbahar ve yaz aylarında kurutulur. Kabuğu ilkbaharda 4-5 senelik veya daha eski dallarından tedarik olunur. Kökünden yapraklarına şifa deposu olan bu ağaç için uzmanlar ateş düşürücü, böbrek kumunun atımında ve romatizmaya iyi geldiğini söylüyor.

MÜSHİL ETKİSİ VAR

Halk arasında her türlü romatizma hastalıkları, gut hastalığı ve nevraljiye karşı kullanılır. Yaprakları idrar arttırıcı, iltihapları önleyici, süt arttırıcı ve müshil yapıcıdır Bu bitkinin kullanım şekilleriyse şöyledir; Dişbudak kabuk ekstresinden ve diğer bitkilerden elde edilen bu damla başta artroz, akut ve kronik artrit, lumbago (bel ağrısı), siyatik, poliartrit ve nevraljiye karşı kullanılır.

DİĞER FAYDALARI NELER

Ateş düşürücü
Dişbudak yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

Kan temizleyici
Dişbudak yaprakları, kekikle beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilir.

Vücuda rahatlık verici
Dişbudak yaprağı, ıhlamurla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak ılık olarak içilir.

Böbrek kumları
Dişbudak ağacı kabuğu, at kuyruğu otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse böbrek kumlarını temizler.

Kabızlık
Dişbudak yaprakları kavak yaprağıyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak içilebilir.

Ağrı, sancı kesici
Dişbudak yaprağı kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir.

 

İlgili Haberler