Eşref Fakıbaba'nın istifasının ardından AKP’de vekillik krizi

Eşref Fakıbaba'nın istifasının ardından AKP’de vekillik krizi
AKP’den istifa edip İYİ Parti’ye katılan Ahmet Eşref Fakıbaba'nın istifasının ardından iktidar partisinde vekiller arasında 'adaylık sancısı'nın attığı bildirildi.

Uzun yıllar siyaset yaptığı AKP''den ve milletvekilliğinden istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba, İYİ Parti’ye katılmıştı. Fakıbaba, bu kararının nedenlerini anlatırken, “Hırsızlık yapan var. Malı götüren var. Onun bunun malına el koyan var. Adam öldüren var” ifadelerini kullanmıştı. Fakıbaba’nın sözleri seçim bölgesine dair sorunlar olarak nitelendirilirse de parti içinde diğer birçok kentte de benzer problemler yaşandığı biliniyor.

Gazete Duvar''ın AKP kulislerinden aktardığına göre, ortaya çıkan sorunlarda yeni sistemde etkisi azalan milletvekillerinin seçim bölgelerinde uyguladıkları ''yoğun pres'' çok etkili olduğu bildirildi.

“MİLLETVEKİLLERİ ARASINDA DA BU NEDENLE ÇEKİŞMELER YAŞANIYOR”

Partide etkin bir isim bu durumu şu ifadelerle anlattı:

“Önümüzdeki seçimlerde bu açıdan doğru aday tespiti çok önemli. Bunun için özel çalışma yapılmalı. Sadece Meclis performansı yetmez, bulunduğu illerde gücün yanı sıra sevgi-saygı duyulan isimlerle yol alınmalı”

İlgili Haberler