'Meclis'e Öcalan'ın videosu gelsin' diyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'a Cemal Enginyurt'tan cevap
Cihat Yaycı, Saray danışmanına sert çıktı: Türk Milleti böyle bir rezalete onay vermez Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un, Anayasa çıkışını değerlendiren Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Bülent Arınç’tan, Saray danışmanına tehdit! ‘Sen benim zamanımda olacaktın ki ben sana ne yapacağımı görecektin’ AKP’li eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum hakkında "Bu adamın sözlerine tahammül edilmesinin arkasında belki Cumhur İttifakı'nı destekleyen güçlerin “Bu da burada bulunsun” demesi vardır” dedi.
Saray’ın Başdanışmanı Mehmet Uçum iddiaları yalanlayayım derken saklı ‘gerçeği’ itiraf etti Mehmet Uçum, yeni ‘Çözüm Süreci’ tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
İlk 4 maddeye dokunacağız diyen ünlü AKP'li kim? Fatih Ergin canlı yayında açıkladı Gazeteci Fatih Ergin katıldığı canlı yayın programında, AKP içerisindeki ünlü bir ismin aylar önce özel bir toplantıda Anayasa için “ilk 4 maddeye bir şekilde dokunacağız” dediğini açıkladı.
Saray’dan AYM’nin Can Atalay kararına tepki: Hiçbir icrai etkisi olmaz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, Resmi Gazete'de yayımlanan Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi kararına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.
Saray'dan flaş Ali Koç açıklaması Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Fenerbahçe'ye destek verirken Ali Koç yönetimine de teşekkür etti. Uçum, Ali Koç ile yaşadığı polemikle gündeme gelmişti.
Ali Koç'un hedef aldığı isim bakın kim çıktı Aziz Yıldırım'la canlı yayında hesaplaşan Ali Koç'un bahsettiği Mehmet Uçum'un Cumhurbaşkanı Danışmanı olduğu ortaya çıktı.
Saray'dan AYM açıklaması: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri aynen devam ediyor Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, AYM tarafından Cumhurbaşkanı’nın Merkez Bankası ve Rektör atama yetkilerine getirilen kısıtlama hakkında açıklama yaptı. Uçum, Cumhurbaşkanının yetkilerinin devam ettiğini belirtti.
Ali Koç Erdoğan'ın başdanışmanına 'Onun derdi belli' diyerek cevap verdi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u sert şekilde eleştirmişti. Ali Koç'un cevabı da aynı sertlikte oldu.
'Erdoğan Fenerbahçe’de Ali Koç’un kazanmaması için harekete geçti' Fenerbahçe kongresi öncesi Ali Koç'la Aziz Yıldırım arasındaki çekişme sürerken, ortaya flaş bir iddia atıldı.
Erdoğan'ın başdanışmanı Ali Koç’u hedef aldı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Galatasaray’ın Süper Lig’de 24. şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u hedef alan açıklamalarda bulundu.
Saray’dan Kobani Davası’na ilişkin ilk yorum: Milli yargımızla ne kadar gurur duysak az Kobani Davası’ndan çıkan kararlara ilişkin Saray’dan ilk yorum Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum’dan geldi. Uçum, "Milli yargımızla ne kadar gurur duysak azdır" dedi
Saray’da yeni anayasa çatlağı! Erdoğan’ın en yakınındaki isim Kurtulmuş’u uyardı Yeni anayasayla ilgili Kurtulmuş'un "Tartışma yeri TBMM. Süreci kimsenin zehirlemesine müsaade edilmemeli" açıklamasına, Erdoğan’ın Başdanışmanı Uçum'dan cevap geldi.
Saray’dan bomba çıkış: Anayasanın ilk 3 maddesi değişiyor mu? Satır arasındaki Atatürk detayı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, yeni anayasada ilk 3 maddenin değişmeyeceğini ve yüzde 50+1 şartının korunacağını açıkladı. Uçum, açıklamasında Atatürk’e de vurgu yaptı.
Erdoğan’ın başdanışmanından ‘yüzde 50+1’ vurgusu: Halkın ihtiyaçlarına göre düzenlenebileceğini Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kabul edildiği referandum için bir kutlama mesajı yayınladı. Uçum, yüzde 50+1 kuralının ‘halkın ihtiyaçlarına göre düzenlenebileceğini’ söyledi.
Mehmet Metiner çark etti. Dört AKP'liden özür diledi AKP eski Milletvekili Mehmet Metiner partisindeki dört ismi ‘hak etmediği halde eleştirdiği’ için sosyal medya hesabından özür mesajı yayınladı. Mesajındaki bir cümle ise özellikle dikkat çekti.
Mehmet Uçum’dan Van kararını eleştiren AKP’lilere uyarı: Aldıkları tutum kaydedildi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, seçim sonuçlarına ve Van'da yaşananlara ilişkin paylaşımında Abdullah Zeydan'a destek veren muhalefetin ve "iktidar içinde yer aldığı kabul edilen ve neo liberal zehirle zihin dünyalarını batıcılığa teslim etmişlerin" tutumlarının da kaydedildiğini söyledi.
Saray’dan ‘erken seçim’ çıkışı: Boş hayalcilik... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Mehmet Uçum, "erken seçim" tartışmalarına yanıt verdi. Uçum, “Yerel seçimden yola çıkarak talepler üretmek başkanlık sistemi açısından asla mümkün değildir” dedi.
Saray'ın Başdanışmanından maç sonrası olaylar için tuhaf açıklama: Hiç kimse bağımsız ve güçlü Türkiye'yi test etmeye kalkışmasın Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Trabzon'da Fenerbahçe-Trabzonspor maçı sonrasındaki olayları kınayarak, "Hiç kimse bağımsız ve güçlü Türkiye'yi test etmeye kalkışmasın" dedi. Uçum'un bu açıklamasından sonra derbide yaşanan bu olaylarla Türkiye'nin bağımsızlığıyla ilgili 'nasıl bir test olabilir' sorusu gündeme geldi.
AYM'nin Can Atalay kararı sonrası Erdoğan'ın başdanışmanından AYM'ye sert eleştiriler Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin sonrasında aldığı karara ilişkin, “Anayasayı dikkate almama tavrını sürdürüyor” dedi.
Saray'ın başdanışmanı Arabistan rezaletinde Fenerbahçe ve Galatasaray'ı suçladı. Her şekilde Arapları haklı görüyorlar Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Suudi Arabistan'da Süper Kupa maçında yaşanan skandala ilişkin TFF ve iki takımın kulübün yönetimini suçlayarak Arapları aklamanın yolunu aradı.
Saray’dan Yargıtay’a destek: Yargıtay Milli Yargıdır, savunulacaktır Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanı Mehmet Uçum, Yargıtay’ın AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunma kararına destek vererek AYM'nin, "Anayasaya aykırı kararlar verdiğini" iddia etti.
Erdoğan'ın başdanışmanından 'yeni anayasa' çıkışı: Ülkemize yakışan bir hal değil Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, 1982 Anayasa'sının birçok kez değiştirildiğini bu nedenle kendi iç tutarlılığını yitirdiğini savunarak, "Cumhuriyetin 100. Yılında ülkemize yakışan bir hal değil" dedi.
Soylu’dan sonra bu kez Erdoğan’ın başdanışmanı seçimi ‘darbe’ saydı: İktidar değişikliği tam bağımsızlığa darbe olur Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Mehmet Uçum, "2023 seçimlerinde iktidar değişikliği Türkiye'nin tam bağımsızlığına darbe olur" dedi.
Yavaş ve İmamoğlu formülüne eleştiren AKP'nin unuttuğu plan ortaya çıktı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olma formülüyle " anayasanın açık ihlalidir"dedi ama AKP Binali Yıldırım formülü ortaya çıktı. 31 Mart 2019 seçimlerinde şayet Binali Yıldırım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilseydi hem İBB Başkanı hem de Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaktı.
Altılı Masa yola devam edince Saray danışmanları üst üste panik mesajları attı. Sosyal medyada yorum yağdı Altılı Masa'nın yoluna devam etmesinin ardından Saray danışmanları üst üste tweetler attı. Danışmanların tweetleri sonrası sosyal medyada yorum yağdı.
Erdoğan'ın başdanışmanı İYİ Parti’nin teklifi için 'Anayasanın açık ihlalidir' demişti. Sera Kadıgil’den çok sert yanıt İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağının iddialarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, "Anayasanın açık ihlalidir. Hukuk dışı çözüm arayışları boştur" dedi. Uçum'a TİP Sözcüsü Sera Kadıgil'den çok sert yanıt geldi.
AKP'den İYİ Parti'nin teklifine ilk yorum İYİ Parti tarafından Yavaş ve İmamoğlu için yapılan cumhurbaşkanlığı yardımcılığı teklifine AKP cephesinden ilk yorum geldi. Cumhurbaşkanı danışmanı Ogan, bu teklifin Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia etti.
Erdoğan'ın en yakın danışmanı seçim tarihini ayan beyan belli etti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, seçim kanunundaki değişikliğin geçerli olması için seçim kararının en erken 9 Nisan, en geç 11 Haziran'a alınabileceğini açıkladı.
Sarayın danışmanı açıkladı: İmamoğlu kararını muhtemelen Yargıtay onaylayacak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, İmamoğlu’na verilen siyaset ve hapis cezasıyla ilgili konuştu. Uçum, kararın Yargıtay tarafından muhtemel onaylanacağını belirtti.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: Batı için en büyük tehdit Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, “Batı açısından en büyük tehdit Türkiye'dir" dedi.
Şamil Tayyar Mehmet Uçum’a yüklendi, Mehmet Metiner de devreye girdi Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar'ın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’a yönelik "Bu nasıl bir özgüven? Nasıl bir şımarıklık?" sözleri üzerinden Uçum'a, AKP içerisindeki kavgayı daha da büyütecek sözlerle yanıt verdi.
AKP'li Şamil Tayyar'dan Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum'a: Bu nasıl bir özgüven? Nasıl bir şımarıklık? AKP'li Şamil Tayyar, daha önceden "Ben solcu bir adamım. Atatürk benim kırmızı çizgimdir. Yeni anayasa da laiklik ve Atatürk üzerine kurulacak" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’a yönelik zehir zemberek ifadeler kullandı. Tayyar, "Bu nasıl bir özgüven? Nasıl bir şımarıklık?" dedi.
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Uçum: Atatürk benim kırmızı çizgimdir Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, "Atatürk benim kırmızı çizgimdir" dedi...
Şamil Tayyar ve Mehmet Uçum arasındaki 'soros' krizine Mehmet Metiner de dahil oldu AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum arasındaki 'soros' krizine Mehmet Metiner de dahil oldu.
Erdoğan ve Bahçeli, ‘yüzde 50+1’ görüşmesinde uzlaşmaya vardı Siyasette “yüzde 50+1” tartışmaları sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önceki günkü “sürpriz” görüşmesinin perde arkasından “uzlaşı” çıktı.
Şamil Tayyar'ın Soros iddialarına AKP'li Mehmet Uçum'dan yanıt geldi AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar'ın 50+1 tartışmalarıyla ilgili "Soros'un AK Parti içinde yerleştirdiği adamları" olarak isim vermeden suçladığı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'dan açıklama geldi. AKP'li Tayyar ve Uçum karşılıklı suçlamalarda bulundu...
Şamil Tayyar'ın Sorosçu dediği isim Erdoğan'ın başdanışmanı Mehmet Uçum mu? Siyasette ‘yüzde 50 + 1’ tartışmaları devam ederken; AKP'li Şamil Tayyar'ın 'sistemi Sorosçular getirdi' açıklaması da gündemdeki yerini koruyor. Tayyar'ın 'Sorosçu' dediği kişinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum olduğu iddia edildi.
Erdoğan'ın eski danışmanı Akif Beki Amerikan vakfından fon alan Saray'daki ismi ifşa etti Amerikan Chrest Vakfından bağış alan muhalif mecraları hedef alan iktidar medyasının aynı fonlardan yararlanan yandaşları görmezden geldiğini kaydeden Akif Beki, duruma sert tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum’dan itiraf gibi açıklama Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında gazeteciler Murat Çelik ve Şaban Sevinç'in sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında açıklamalarda bulunan Uçum’un Meclis’in işlevinin azaldığını söylemesi dikkat çekti. Uçum programda, “Şimdi Meclis'ten çıkan kanun sayısı az olmakla birlikte yürütmenin önünde bir engel değil” diye konuştu.
Saray'dan Ali Koç'a istifa çağrısı! Fenerbahçe'nin 21 yıl sonra kendi evinde Galatsaray'a 3-1 yenilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum Ali Koç ve yönetimini istifa çağırdı.
AKP'de 'Yüzde 40' tartışması TBMM Başkanı Mustafa Şentop, hükümetin "Yüzde 40'ın üzerinde alan Cumhurbaşkanı seçilsin" önerisine karşı çıktı. Şentop “Ben yüzde 50+1’in doğru olduğu kanaatindeyim” dedi.
Erdoğan’ın danışmanından Ali Koç’a ağır hakaret Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hukuk danışmanı Mehmet Uçum, “FETÖ faşistlerinin FB’ye yapamadığı bu beceriksiz yönetimle gerçekleşiyor” dedi.