İmamoğlu'na desteğe giden Cemal Enginyurt: Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır

İmamoğlu'na desteğe giden Cemal Enginyurt: Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır
"YSK üyelerine hakaret" davasında yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı çağrıya Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt’ta iştirak etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu''nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davanın duruşmasına saat 16.00''a kadar ara verildikten sonra duruşma tekrar başladı.

İMAMOĞLU SARAÇHANE ÇAĞRISI YAPTI

İBB Başkanı İmamoğlu, "16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum." dedi.

CEMAL ENGİNYURT SARAÇHANE''DE 

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt’ta çağrıyı dikkate alarak Saraçhane’ye gitti.

Enginyurt paylaşımında, “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Halkın iradesine sahip çıkmak için. Adalet için, Demokrasi için Saraçhanedeyiz.” İfadelerini kullandı.

 

NE OLMUŞTU?

DAVA NEDEN AÇILDI

Ekrem İmamoğlu, 30 Ekim 2019''da Fransa''nın Strasbourg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde bir konuşma yaptı.

İBB Başkanı konuşmasında ''seçim döneminde kamu kaynaklarının iktidar lehine sınırsız şekilde kullanıldığını, kampanya süresince toplumu bölen ve kutuplaştıran bir dil kullanıldığını, Cumhurbaşkanı ve kabine üyelerinin seçim yasaklarını dikkate almayan eylem ve uygulamalarda bulunduklarını'' söyledi.

İmamoğlu, ''iktidarın İstanbul''da seçimi, YSK kararı ile iptal ettirerek kazanmak istediğini'' savundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise 4 Kasım 2019''da İmamoğlu’nu kastederek “Avrupa Parlamentosu''na gidip, Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek. Bu iş bu kadar bedava değil” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu aynı gün içinde İstanbul''da gazetecilere yaptığı açıklamalarda Soylu’nun bu sözlerine yanıt olarak, “31 Mart''ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa''da onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan biten şeylere baktığımızda, tam da 31 Mart''ta seçimi iptal edenler ahmaktır, önce oraya bir odaklansın” dedi.

Bahsi edilen açıklamayla ilgili olarak, YSK''nın yazılı suç duyurusunda bulunması ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Savcılığın hazırladığı iddianame, 28 Mayıs 2021’de Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesin tarafından kabul edildi ve İmamoğlu için hapis cezası talep edilen dava süreci başlamış oldu.

İDDİANAMEDE NELER VAR

İddianamede, İmamoğlu''nun 4 Kasım 2019’da gazetecilere yaptığı açıklamada, YSK üyelerine hakaret içeren ifadeler kullandığı öne sürülüyor.

İmamoğlu''nun “açıklama sırasında kullandığı söylemle YSK üyelerine alenen hakaret ettiğinin anlaşıldığı" belirtilen iddianamede, "bu sözün, kurul üyelerinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek nitelikte olduğu" ifade edildi.

"İBB Başkanlığı seçiminin 6 Mayıs 2019''da YSK tarafından iptal edildiği nazara alındığında, söylemin kamu görevlisi olan ve kurul halinde çalışan mağdurlara yönelik olduğu hususunda tereddüt bulunmadığı" belirtildi.

İddianamede yer alan yazılı savunmasında İmamoğlu ise söz konusu açıklamasında YSK üyelerine yönelik bir ifadesi olmadığını, bu söylemin kimse tarafından da Kurul üyelerine yönelik algılanmadığını ifade etti.

İmamoğlu''nun o dönem YSK Başkanı olan Sadi Güven ile 10 YSK üyesine yönelik, "zincirleme şekilde kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret" suçunu işlediği belirtilerek, 1 yıl 3 ay 15 günden dört yıl bir aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İlgili Haberler