Dini cemaatler açıklamazken evrimciler topladıkları bağışı açıkladı

Dini cemaatler açıklamazken evrimciler topladıkları bağışı açıkladı
Türkiye'nin sayılı bilim ekiplerinden Evrim Ağacı, 100 saatlik kesintisiz canlı yayın yaparak topladıkları bağış miktarını açıkladı.

Türkiye''nin en popüler bilim temalı kanallarından "Evrim Ağacı" Kahramanmaraş depreminin ardından yaptığı 100 saatlik kesintisiz canlı yayın ile depremzedeler için 612 bin dolar (11 milyon 542 bin TL) bağış topladığını açıkladı.

TÜM TÜRKİYE DEPREMZEDELER İÇİN SEFERBER OLDU

Kahramanmaraş''ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler ile artçı depremler tüm Türkiye''yi yasa boğdu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve birçok Sivil Toplum Kuruluşu (STK) dahil olmak üzere sosyal medyada kalabalık izleyici kitlesi olan sosyal medya hesapları depremden etkilenen 10 şehre yardım edebilmek için bağış topladı.

Bazı dini cemaatler deprem bölgesine yardım etmek için topladıkları bağışın miktarını açıklamadı.

11 MİLYONDAN FAZLA BAĞIŞ TOPLADILAR

Tüm bunlar olurken YouTube platformunda 2,3 milyon abone ve Twitch''te 72 bin takipçisi olan "Evrim Ağacı" kanalı depremden etkilenen vatandaşlar için tam 612 bin dolar (11 milyon 542 bin TL) bağış topladığını açıkladı.

Twitch ve YouTube platformlarından 100 saat kesintisiz bir şekilde bağış yayını yapan kanal, topladığı bağışın miktarını Twitter adresinden duyurdu.

Evrim Ağacı kanalı paylaşım platformlarında bilim temalı içerikleriyle tanınıyor.

İlgili Haberler