Ebabil Harekatı'nın yöneticisinden çarpıcı açıklamalar: Emin Şen’in ofisinde buluştuk, Soylu’ya yakınız

Ebabil Harekatı'nın yöneticisinden çarpıcı açıklamalar: Emin Şen’in ofisinde buluştuk, Soylu’ya yakınız
CHP’li Özgür Özel’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı Emin Şen’e bağlı olduğunu iddia ettiği Ebabil Harekâtı’nın yöneticisi Emin Şen’le İstanbul-Haliç’te ofisinde buluştuklarını belirterek Ebabil Harekatı’nın Soylu’ya yakın olduğunu ileri sürdü.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı Emin Şen’e bağlı olduğunu ve AKP’ye yakın hesapların oluşturduğunu iddia ettiği Ebabil Harekâtı’nın adından oldukça söz ettirdi.

T24’ten Hazar Dost’a konuşan ve isminin paylaşılmasını istemeyen Ebabil Harekatı yöneticisi kişi, Emin Şen ve AKP bağlantıları hakkında çeşitli iddialarda bulundu.

Başlangıçta Ebabil Harekatı''nın ‘gönüllü bir yapılanma’ olduğunu savunan kişi, farklı isimlerde benzer oluşumların olduğunu söyledi.

Kendisinin sosyal medya paylaşımlarından herhangi bir kazanç elde etmediğini ileri süren yönetici, Ebabil Harekatı’nın ‘Soylu’nun ekibi’ olarak çalıştığını belirtti.

“EMİN ŞEN’İN OFİSİNDE BULUŞTUK”

Ebabil yöneticisi, CHP’li Özgür Özel’in İçişleri Bakanı Soylu’nun danışmanı olan Emin Şen’in ‘trolleri yönettiği’ iddiası için “Emin Şen ile 31 Mart İstanbul seçimleri döneminde Haliç yakınındaki ofisinde buluştuk. Bu buluşma için mekanı Selami Haktan ayarladı” dedi.

“AKP’Lİ DANIŞMANLA GÖRÜŞTÜK”

Ebabil yöneticisi, sosyal medyayı iyi kullandıklarını söylerken AKP’li başka bir danışmanla daha görüştüklerini ileri sürdü.

Yönetici, söz konusu danışmanın talebinin ise sosyal medyada ‘derli toplu paylaşım yapılması’ olduğunu söyledi.

EMİN ŞEN: EBABİL HAREKATI’NDAN KİMSEYİ TANIMIYORUM

İddiaların odağında olan İçişleri Bakanı Danışmanı Emin Şen ise T24’e yaptığı açıklamada, sosyal medya ajansı üzerinden aldığı ihalelerin ‘büyük’ meblağlar olmadığını söylerken “Ebabil Harekatı''ndan kimseyi tanımıyorum. Selami Haktan kimdir bilmiyorum” dedi.

2019 yerel seçimlerinde AKP’ye yakınlığıyla bilinen Misvak adlı karikatür dergisinden birilerinin kendisini arayarak “Ofisini kullanabilir miyiz?” diye sorduğunu belirten Şen, “Kullanabileceklerini söyledim, Cumhur Frankfurt da onlarla beraber geldi. Ama herhangi bir ticari faaliyetimiz olmadı” ifadelerini kullanarak iddiaları yalanladı.

“EBABİL HAREKATI''NIN BAZI PAYLAŞIMLARINI DESTEKLİYORUM”

Şen, Ebabil Harekatı’ndaki 8 bin kişiye ödeme yapıldığı iddialarının tamamen asılsız olduğunu söylüyor. Kendisinin de Ebabil Harekâtı’nın Telegram kanalına abone olduğunu belirten Şen, “PKK’lı hesaplara karşı yaptıkları paylaşımlarını destekliyorum. Canan Kaftancıoğlu siyasi bir kimlik, neden yapılsın. Yapılanları desteklemiyorum, Kaftancıoğlu da güldü zaten" dedi.

NE OLMUŞTU?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dün TBMM’de yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanlığını yapan Emin Şen’in SM360 ve Native isimli şirketleri üzerinden kamudan aldığı ihalelerle ‘sosyal medya trollerine ödeme yaptığını’ söylemiş, Şen’in Ebabil Harekatı adlı yapılanmayı yönlendirdiğini belirtmişti.

İçişleri Bakanlığı’nın resmi sitesinde Emin Şen, ‘Basın müşaviri’ olarak kayıtlıyken Özel’in açıklamaları sırasında bu kayıt ‘Danışman’ olarak değiştirildi. Ardından bakanlıktan yapılan açıklamada, “Emin Şen, kadrolu çalışan değildir. Uzun süredir İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır” denildi.

İlgili Haberler