Şanlıurfa’da 6 katlı bina artçı deprem sonrası böyle çöktü. O an çevrede büyük panik yaşandı

Şanlıurfa’da 6 katlı bina artçı deprem sonrası böyle çöktü. O an çevrede büyük panik yaşandı
Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem sonrası 10 kentte arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor. Şanlıurfa’da sabah saatlerinde 6 katlı bina çöktü. O anlar kameraya saniye saniye yansıdı. Binanın artçı deprem sonrası yıkıldığı öğrenildi.

Kahramanmaraş''ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Birçok kentte hissedilen sarsıntı sonrası Şanlıurfa Bahçelievler''de 6 katlı binanın yıkılma anları kameralara böyle yansıdı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17''de, Kahramanmaraş''ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti.

Çevre illerden de şiddetli biçimde hissedilen deprem nedeniyle binaların yıkıldığı, can ve mal kaybının yaşandığı bilgileri geliyor. 7.4 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu. Deprem çevredeki illerden de hissedildi, yurttaşlar evlerinden çıktı. Gaziantep ve çevredeki birçok ilde binaların yıkıldığı ve göçük altında kalanların olduğu bilgileri geliyor.

Kahramanmaraş''ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay''da da hissedilen deprem nedeniyle bazı vatandaşlar binalardan çıkarak dışarıda bekledi.

Ara ara sarsıntıların hissedildiği bölge illerinde valilikler koordinasyonunda kriz masaları oluşturuldu. Yıkılan binaların bulunduğu bölgelerde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Ekiplerin sahada çalışmaları sürüyor.

 

İlgili Haberler