Türk kuryeyi öldüren Somali Cumhurbaşkanının oğluyla ilgili skandal iddia. Yeniçağ Yazarı Tolga Şahin kurye cinayetinin peşini bırakmıyor

Türk kuryeyi öldüren Somali Cumhurbaşkanının oğluyla ilgili skandal iddia. Yeniçağ Yazarı Tolga Şahin kurye cinayetinin peşini bırakmıyor
Kurye Yunus Emre Göçer'i göz göre göre öldüren Somali Cumhurbaşkanın oğlu Mohamed Hassan Shekh'in diplomatik kimliğinin olmadığı silah tüccarı olduğu iddia edildi.

İlk kez Yeniçağ’ın gündeme getirdiği kuryeye çarpan ve serbest bırakılan diplomatın Somali Cumhurbaşkanının oğlu Mohamed Hassan Shekh Mohamud olduğu ortaya çıkarken kurye Yunus Emre Göçer hastanede yaşamını yitirdi.

kuryeyi-goz-gore-gore-ezip-serbest-birakilan-diplomat-somali-cumhurbaskaninin-oglu-cikti-5263.jpg

Yeniçağ Yazarı Tolga Şahin Shekh'in Somali Savunma Bakanlığı ile yakın temasları olan bir silah tüccarı olduğu iddialarını gündeme getirirken yetkilileri açıklama yapmaya davet etti.

Şahin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya seslenerek “Somali Cumhurbaşkanın oğlu silah tüccarı mı? Kurye Yunus Emre Göçer'i göz göre göre ezen Somali Cumhurbaşkanının oğlu Mohamed Hassan Shekh'in Somali Savunma Bakanlığı ile yakın temasları olan bir silah tüccarı olduğu iddia ediliyor ‼️ Acil açıklama bekliyoruz ‼️” ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2023-12-07-205313.jpg

NE OLMUŞTU

İstanbul Fatih'te Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kazada yaralanan motosikletli kurye Yunus Emre Göçer hastanede yaşamını yitirdi.

Motokurye Yunus Emre Göçer’e Avrasya Tüneli çıkışında arkadan çarpan aracın konsolosluk aracı olduğu ve aracı kullanan şahsın diplomatik pasaport taşıdığı iddia edilmiş, şahsın serbest bırakılmasına motokuryeler tepki göstermişti.

Şahsın Somali Cumhurbaşkanının oğlu Mohamed Hassan Shekh Mohamud’un emniyet ifadesi sonrası serbest bırakılmıştı.

İlk kez Yeniçağ'dan Tolga Şahin tarafından gündeme getirildikten sonra “Diplomatın kim" olduğu gündem olmuştu.

Motokuryeler adına açıklama yapan Yüksel Kantekin, Göçer’e çarpan aracın konsolosluk plakalı olduğunu söylerken şahsın da diplomatik pasaportlu olduğunu belirtmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:
"Vuran diplomatik statüye sahip. Konsolosluk plakasıyla, CC plakalı bir araçla arkadaşımıza arkadan, normal seyir halindeyken vuruyor. Arkadaşımızın üzerinden geçiyor. Arkadaşımızın akciğeri sönmüş durumda, kafasında 6 tane kırık var. Bu şekilde can pazarı veriyor. Şu an da acı çekiyor. Biz dünden beri hastanedeydik yeni geldik buraya. Burada farkındalığı göstermek için geldik zaten. Biz kendimizi duyurmaya geldik açıkçası. Hangi ülkenin diplomatik pasaportuna sahip çarpan şahıs, bize bilgisini vermediler. Olay yeri tutanağı da yok, ifadede yok. Olay yerine gelen polis arkadaşlarımız, kulaktan duyma laflar ile, ön bilgi alıp arkadaş kaldırıma çıkıyormuş ya da iniyormuş, öyle vurmuş böyle vurmuş böyle bir şey yok ki. Orada kaldırım yok. Orada hiçbir şey yok, emniyet şeridi yok. Vuranın kolluk tarafından ifadesinin alınıp alınmadığını bilmiyoruz, görmedik. Karakola gittiğimizde biz orada umuyorduk ama orada göremedik. Avukatlarımızla beraber gittik, tutuklandı mı bu arkadaş gözaltına alındı mı? İfadesi alındı mı? Yok. Çünkü diplomatik kimliği var”

İlgili Haberler