Apple’ın gizli ticari sırları çalındı: Tüm verilerimiz ellerinde

Apple’ın gizli ticari sırları çalındı: Tüm verilerimiz ellerinde
Teknoloji devi Apple’ın gizli proje bilgilerini eski çalışanlardan olan Xiaolang Zhang adlı Çinli birinin çaldığı ortaya çıktı. Zhang bütün iddiaları kabul etti.

Apple’ı yakından ilgilendiren önemli bir hırsızlık olayı ortaya çıktı. Eski bir şirket çalışanı mahkemede Apple’ın üzerinde gizlilikle çalıştığı otomobil projesiyle ilgili tüm kritik belgelerini çaldığını kabul etti.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; 2015- 2018 yılları arasında Apple’da çalışan Xiaolang Zhang isimli çalışanın sürücüsüz otomobil projesini çaldığı ifade edildi. Zhang, bir süre sonra Xpeng olarak da bilinen Guangzhou Xiaopeng Motors Technology adlı Çinli elektrikli otomobil üreticisinde çalışacağını söyleyerek görevinden ayrıldığını duyurdu.

Apple''ın, Xpeng’e geçiş yapan Zhang adlı eski şirket çalışanını 24 GB civarında olan ve içerisinde proje hakkında 25 sayfalık belge, Apple’ın prototiplerini ve prototip gereksinimlerini açıklayan referans kılavuzları ve PDF’ler de dahil olmak üzere kritik bilgileri çaldığı iddiası gündeme geldi.

Çalışanın ilgili verileri AirDrop aracılığıyla eşinin dizüstü bilgisayarına aktardığı ve hatta şirketin otonom araç laboratuvarından devre kartları ve bir sunucu aldığı tespit edildi. Son olarak Xiaolang Zhang, dün San Jose’deki federal mahkemede suçunu resmen kabul etti.

Apple’ın gizli ticari bilgilerini çaldığını doğrulayan Zhang şimdi 10 yıl hapis ve 250 bin dolarlık para cezası ile karşı karşıya. Mahkemenin nihai kararı kasım ayındaki celsede vermesi beklendiği ifade edildi.

İlgili Haberler