Kışın vazgeçilmezi salep Kış gecelerinde hem bedeninizi ısıtacak hem de sağlığınıza katkı sağlayacak bu eşsiz lezzeti mutlaka gerçek salep tozuyla hazırlayın. Bir fincan salep, soğuk günlerde en güzel hediyedir!
Boza içerken leblebi şart mı?! İşte bilmediğiniz tüm detaylar Hem lezzetli hem de şifalı bir içecek olan boza, doğru tüketildiğinde kış aylarında vücudun en büyük destekçilerinden biri olabilir. Sofralarınızdan eksik etmeyin ama ölçüyü de asla kaçırmayın!
Zeytinyağlısı, etlisi, turşusu! Taze fasulyenin 3 efsane tarifi Taze fasulye sofralarınızdan eksik olmasın, hem sağlığınızı hem damak zevkinizi şenlendiren bu mucize sebzeyi dört mevsim tüketebilirsiniz!
Survivor şampiyonundan gözyaşlarıyla Survivor itirafı: ‘Kimseye söylemedim’ dedi! Survivor 2020 şampiyonu Cemal Can Canseven, yakın arkadaşı Danla Bilic’in programına konuk oldu ve yarışmada yaşadığı, kimseye anlatmadığı çok özel bir anıyı ilk kez paylaştı. “Bunu belki aileme bile anlatmamıştım” diyerek başladı.
Bal nasıl yenirse faydalı olur? Türkiye’de her yıl tonlarca glikoz şuruplu sahte bal piyasaya sürülüyor. Gerçek balın şifasından faydalanmak isteyenler büyük risk alıyor. Peki hangi bal gerçek, nasıl saklanmalı ve kimler baldan uzak durmalı?
Yeşil değil turuncu olsun Bağışıklık sistemini güçlendiren ve kanser hücrelerinin oluşumunu engellediği bilimsel çalışmalarla desteklenen kudret narı, mide ülserinden egzamaya pek çok hastalığa şifa oluyor. Doğru tüketildiğinde mucizevi etkileri ortaya çıkıyor.
Yeşil yaprakların süper kahramanı Pazı, vitamin ve mineral deposu yapraklı sebze olarak sofraların vazgeçilmezi! Ege ve Akdeniz’de bolca yetişen bu şifalı bitkiyi doğru seçip saklayarak haftada 2-3 kez tüketmek sağlığa büyük katkı sağlıyor.
Soğuk algınlığına birebir Tarih boyunca hem mutfaklarda hem de geleneksel tıpta kullanılan tarçın, Anadolu tıbbında önemli bir yeri bulunuyor. Soğuk algınlığında ilk aklımıza gelen tarçını nasıl tüketmeliyiz?
Soğan alırken bu hataları yapmayın Mutfakların vazgeçilmezi soğan doğal antibiyotik kabul ediliyor ancak yanlış saklama ve fazla tüketim ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Kimler soğan yememeli, nasıl seçip nasıl saklamalı?
Gözlerin en iyi dostu Havuç, doğanın sunduğu en renkli ve sağlıklı sebzelerden biri olarak sofralarımızda yerini alıyor. Doğru şekilde seçildiğinde, saklandığında ve tüketildiğinde hem sağlığımıza hem de damak tadımıza katkı sağlıyor.
Zorbay Küçük zorda... MASAK raporu yakacak mı? Bahis soruşturmasında tedbiri kaldırılan Zorbay Küçük hakkında yapılan MASAK incelemesinde FIFA kokartlı hakemi zora düşürecek bilgiler çıktığı belirtildi. İddiaya göre Küçük'ün hesabında 5000 TL'lik bahis hareketi belirlendi.
Kavrulmuş mu, çiğ mi daha Sağlıklı? Kabak çekirdeği bağışıklığı güçlendiriyor, kalbi koruyor, uykuyu düzenliyor ve hatta prostat sağlığına iyi geliyor. Ancak kavurmak faydalarının büyük kısmını yok ediyor; uzmanlar çiğ tüketimi öneriyor.
Kahvaltıda ne kadar kaşar peynir tüketilmeli? Bağışıklığı güçlendiren, göz ve cilt sağlığına iyi gelen kaşar peyniri doğru tüketildiğinde tam bir sağlık deposu oluyor. Taze mi eski mi daha faydalı, nasıl saklanır, ne kadar yenmeli?
Lisede de bu olursa! Türkiye’de tavuk dönerden zehirlenenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Hijyen sorunundan mı, satış aşamasındaki ihmalden mi yoksa saklama koşullarından mı? Bu soruların cevabı aranırken Gebze’de bir lisenin kantininden tavuk döner yiyen 14 öğrenci daha hastaneye kaldırıldı.
Elma sirkesinin bilinmeyen faydaları Elma sirkesi, sadece mutfakta değil, sağlık ve temizlikte de mucizeler yaratıyor. Evde kolayca hazırlanabilen bu doğal ürünün faydaları ve kullanım alanları şaşırtıyor.