Gökçedere Göleti’ne yağışların etkisi ne oldu? Bayburt'un Demirözü ilçesindeki Gökçedere Gölet'inin su seviyesi, kar sularının ve yağmurun etkisiyle yükseldi.
Barajda tedirgin eden görüntü! Metrelerce çekilme yaşandı Kuraklıktan etkilenen Hatay'da Yayladağı Barajı'nda su seviyesi yüzde 34'e düştü. Barajda azalan su nedeniyle metrelerce çekilme yaşanırken barajda adacıklar ortaya çıktı.
İSKİ rakamları açıkladı! İstanbul'da son yağmurlar barajlara doldurdu İstanbul'a su sağlayan barajlardaki ortalama doluluk oranı bugün itibarıyla yüzde 80,22'ye yükseldi.
Dev baraj kurudu Ankara'da barajlardaki su seviyesi gün geçtikçe düşerek kuraklık riskini daha da artırıyor. Yağışların yetersiz kalması ve su tüketiminin artması, barajlardaki doluluk oranlarının ciddi düşüşe neden oldu.
Kuraklıktan en çok etkilenen yerlerden biri... Su seviyesi düşmeye devam ediyor Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü, son yıllarda kuraklıktan en çok etkilenen yerlerden oldu.
İstanbul’da sağanak barajlara yaradı İstanbul'da son günlerde etkili olan sağanak yağış barajlardaki su oranını artırdı. Barajlardaki su seviyesi yüzde 30,69'a yükseldi.
Barajlar alarm veriyor: Bodrum’da su krizi kapıda Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden bir olan Bodrum’da iki barajda su seviyesinin düşmesi yetkilileri düşündürmeye başladı. Doç. Dr. Ceyhun Özçelik : Bodrum ve Milas’ta aylardır yağmur yağmıyordu. Son günlerde yağan yağmurlarda beraberinde maalesef kenstel altyapıdaki yetersizlik nedeniyle taşkın ve su baskınlarına sebep oldu.”
Koca şehrin barajı alarm veriyor Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Yuvacık Barajı'nda su seviyesi yüzde 17'ye düştü.
İstanbul'da barajları boşalıyor İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı yüzde 30,18'e düştü. Su seviyesi 6,07'ye gerileyen Alibey Barajı ise bu oranla son 10 yılın en düşük seviyesini gördü.
Yuvacık Barajı alarm veriyor Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının büyük kısmını karşılayan Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesi yüzde 42 olarak kaydedildi.
İstanbul'un barajlarında endişe veren düşüş! Sadece 13 günde yaşandı... İstanbul'da kurak geçen yaz ayları nedeniyle barajlardaki doluluk oranı yüzde 51 seviyelerine kadar gerilerken, şehrin doluluk oranı sadece 13 günde yüzde 5 düştü.
Barajlarda son durum! İstanbul'da su sağlayan barajlardaki doluluk oranları, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre yüzde 65.51 seviyesine geriledi.
İSKİ endişelendiren veriyi açıkladı. Barajlarda kritik oran İstanbul'da yaz aylarının gelmesiyle beraber barajlarda doluluk oranında ciddi düşüş yaşanıyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) doluluk oranı verileri açıkladı.
Barajlarda su seviyesi düştü İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in içme suyu ihtiyacını karşılayan barajlardaki su seviyelerinin geçtiğimiz yıllara oranla düştüğünü açıkladı.
Kızılırmak alarm veriyor Türkiye’nin en uzun nehri olan Kızılırmak nehri kuraklık alarmı veriyor. Kırıkkale’den de geçen Kızılırmak nehrinin çekildiği yerlerde koyunların otladığı kameralara yansıdı.
İstanbul barajlarındaki son durum ne? İSKİ verileri duyurdu İstanbul’da yaşanan soğuk ve yağışlı hava en çok barajlara yaradı. Son yağışlardan sonra İstanbul’da barajların doluluk oranı ortalama 58.07 oranında oldu.
Girit Adası'ndaki barajlarda su seviyesi yüzde 70 düştü Girit Adası'nda barajlardaki doluluk oranında yaşanan büyük düşüş nedeniyle Ada'ya sadece 5 hafta yetecek kadar su kaldığı kaydedildi.
Sapanca Gölü'ndeki son rapor sevindirdi. Sakarya ve Kocaeli'nin en önemli içme suyu kaynağı Sakarya ve Kocaeli'nin en önemli içme suyu kaynağı Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi, hafta sonu etkili olan yağışlarla 9 santimetre artarak 31,68 metre ölçüldü.
Uzungöl çamur gölüne dönecek: Su seviyesi 4 metreye kadar düştü Trabzon’un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl giderek sığ bir göl haline geliyor. Gölün, 20-25 yıl önceki derinliği 35 metre civarlarında iken şu anki derinliği 4 metreye kadar düştü.
Bolu'daki baraj bir ayda yüzde 7 azaldı Bolu'nun içme suyunu karşılayan ve tarım arazilerinde kullanılan Gölköy barajı bir ayda tam yüzde 7 oranında azaldı
İstanbul barajlarında yeni tehlike. İSKİ açıkladı Yağışların azalmasıyla birlikte İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı bugün itibarıyla yüzde 20'nin altına gerileyerek son 16 yılın aynı dönemine göre en düşük seviyeye indi.
Endişe verici bir işaret olarak açıklandı. Son 40 yılın en kötüsü ABD Ulusal Kar ve Buz Veri Merkezinde (NSIDC), Antarktika'daki buzullara ait verileri inceleyen Walter Meier, küresel ısınma nedeniyle su seviyesinin mevsimsel ortalamanın çok altında olduğunu açıkladı.
Alarm verildi. Belediye Başkanı uyardı: 45 günlük su kaldı Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu kuraklığa dikkat çekerek “45 gün sonra Keşan'ın yarısına su veremeyebiliriz" dedi.
Çatalgöl'ün su seviyesi artırıldı Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde zemininde yapılan çalışmalarla su seviyesi artırılıp etrafında tesis oluşturulan Çatalgöl, ziyaretçilerin uğrak noktası haline geldi.
Bartın'da yürüyüş yolları ve iskeleler sular altında kaldı Bartın kent merkezinden geçerek Karadeniz’e dökülen Bartın Irmağı'nda su seviyesi yükseliyor.
Sapanca Gölü'nde su seviyesi maksimuma ulaştı Sakarya'da son günlerde etkili olan yağışların ardından Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi 32,20 metre oldu.
Yağışlar su seviyesini 9 metre yükseltti Erzurum’da aralıksız hemen hemen her gün yağan sağanak yağmurlardan dolayı Tortum Gölü'nün su seviyesi 9 metre yükseldi. Tortum gölündeki su seviyesinin yükselmesi ile birlikte Tortum Şelalesi coşkulu akmaya devam ediyor.
Sapanca Gölü'nden sevindiren haber: Seviyesi 32 metreyi aştı Sakarya'da etkisini sürdüren yağışlarla Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi 33 santimetre daha artarak 32,12 metreye ulaştı.
Tortum Şelalesi coştu yürüyüş yolu kapatıldı Erzurum’un Uzundere ilçesinde dünyanın sayılı şelalelerinden biri olan Tortum Şelalesi, kar sularının erimesiyle birlikte Tortum Gölü'nün taşması sonucu coştu. Güvenlik nedeniyle yürüyüş yolları kapatıldı.
Baraj kapakları açıldı 9 kişi mahsur kaldı Batman Çayı’nda su seviyesi baraj kapaklarını açılmasıyla yükseldi. 7 araç ve 9 vatandaş mahsur kaldı. Ekiplerin müdahalesiyle vatandaşlar ile araçlar güvenli alana çıkartıldı.
Duyanlar köye koştu… Batman’da Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin (HES) su seviyesinin düşmesiyle Oymataş köyü Soğuksu mezrası yeniden ortaya çıktı. Evlerinin gün yüzüne çıktığını duyanlar, köyü ziyaret ederek anılarını canlandırdı.
'Susuz baraj' denilen Kars Barajı yüzde 53'ün üzerine çıktı Geçen yıl 'susuz baraj' olarak bilinen Kars Barajı, yağışların artmasıyla birlikte yüzde 53.5’e ulaştı.
Tehlike çanları çalan baraj doluyor Sivas'ta şehrin su ihtiyacının karşılandığı 4 Eylül Barajı kuraklık nedeniyle kurumuştu. Baraj, yağan yağmurlarla birlikte yeniden su tutmaya başladı.
Baraj suları çekilince eski köy gün yüzüne çıktı Kayseri’de bulunan Yamula Barajı’nda su seviyesi düşünce eski bir köy ortaya çıktı.
31.37 metreye ulaştı Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde, kuraklık nedeniyle Sapanca Gölü kıyısında çekilmelerin olduğu bazı bölgeler, yağışların ardından yeniden suya kavuştu. Sapanca Gölü’ndeki su seviyesi 31,4 metre olarak ölçüldü.
Gölköy Barajı tamamen doldu Bolu’nun içme suyu ihtiyacını karşılayan Gölköy Baraj Gölü tamamen doldu.
1975'te kurutulan göl depremden sonra yeniden doğdu. Yollar su altında kaldı Hatay’da 1975’te kurutulan Amik gölü havzasında depremden sonra su miktarı arttı, yollar sular altında kaldı.
Sapanca Gölü'nde sevindiren gelişme! Sakarya ve Kocaeli'nin en önemli içme suyu kaynağı Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi, son günlerde aralıklarla etkili olan yağışların ardından 31,11 metre ölçüldü.
Yusufeli Barajı ve HES'te su yüksekliği 76 metreyi aştı Artvin'de yapımı tamamlanarak 22 Kasım 2022'de su tutmaya başlayan Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde (HES) su yüksekliği 76,83 metre oldu.
Yuvacık Barajı'nın su seviyesi yüzde 50 ölçüldü Kocaeli'de geçen ay yağan karın erimesiyle Yuvacık Barajı'nda su seviyesi yüzde 50'ye ulaştı.
Depremin vurduğu Hatay İskenderun'da deniz seviyesi yükseldi (07 Şubat 2023) Depremin vurduğu Hatay'ın İskenderun ilçesinde deniz seviyesi yükseldi. Sahilden iç kısma doğru biriken su birikintileri dikkat çekti.
Susuzluk alarm zillerini çaldırıyor Kurak bir kış geçiren İstanbul’da barajların doluluk oranı yüzde 28 seviyesine düştü. İstanbul’a su sağlayan barajlardaki doluluk da gerilerken, bu oran son 10 yılın en düşük oldu. En kurak olan Alibey Barajında su seviyesi yüzde 15.71 olarak ölçüldü.
Barajın su seviyesi yüzde 7'e düştü Hatay'da bulunan Amik Ovası'ndaki tarım arazilerini sulayan Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki Tahtaköprü Barajı'nda su seviyesi yüzde 7 olarak ölçüldü. Bu oran geçen yıl yüzde 70 olarak kaydedilmişti.
Sapanca Gölü'nde su seviyesi düştü Sakarya ve Kocaeli'nin en önemli içme suyu kaynağı Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi, mevsimsel yağışların azalması nedeniyle 30,99 metreye geriledi.
Türkiye'nin en hızlı akan nehirlerinden Karasu'da su seviyesi düştü Türkiye'nin en hızlı akan nehirlerinden Erzincan'daki Karasu'nun su seviyesi, yaşanan kuraklık ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık nedeniyle büyük oranda azaldı.