Gıda güvenliği için sıcak hava alarmı! Uzmanlardan kritik öneriler Sıcak hava, yiyecek güvenliği ve sağlık riskleri bir araya gelince yaz ayları tehlikeli bir döneme dönüştü. Uzmanlar, yüksek sıcaklıkların gıda bozulmasını hızlandırdığını ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguladı.
Osmaniye'de sıcaklıklar pompaları vurdu Osmaniye'de yüksek hava sıcaklıklar akaryakıt istasyonunun pompasını dahi bozdu. Vatandaşlar arıza nedeni ile benzin alamadı.
O ilde son 95 yılın en sıcak günü yaşandı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Adana'da Ağustos ayında son 95 yılın sıcaklık rekoru 46,7 derece ile kırıldı.
Sıcak hava kavurdu: Sahillerde yer kalmadı! Antalya’da sıcak havayı ve hafta sonunu değerlendiren yerli ve yabancı turistler, Konyaaltı Sahili’ne akın etti.
Cehennem sıcakları sinirleri zıplatıyor! Bilimsel kanıtlar ortaya çıktı Sıcak hava, sinirlilik ve agresif davranışları tetikledi. Bilimsel araştırmalar, yüksek sıcaklıkların insan psikolojisi üzerindeki olumsuz etkilerini ortaya koydu.
Elektrik tellerinde patlama! Mahalle karanlığa gömüldü! İskenderun’da yaşanan olay, vatandaşları tedirgin etti. Aşırı sıcaklar nedeniyle genleşen elektrik telleri patlıyor. Patlama esnasında çıkan kıvılcımlar vatandaşlara korku dolu anlar yaşatıyor.
Amasya’da son 25 yılın sıcaklık rekoru kırıldı Afrika çöl sıcaklarının etkili olduğu Amasya'da hava sıcaklığı 44,9 dereceye yükseldi ve son 25 yılın sıcaklık rekoru kırıldı.
Sıcaktan bunalanalar bu mağaraya geliyor Düzce’nin Akçakoca ilçesindeki 6 milyon yıllık Fakıllı Mağarası, serin havası ve solunum rahatsızlıklarına iyi geldiğine inanılan nemli yapısıyla yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor.
Sıcak havadan bunalan vatandaşlar Bebek sahiline akın etti İstanbul'da sıcak hava sonrası vatandaşlar serinlemek için çeşitli çözüm ararken, Pazar gününü fırsat bilen İstanbullular Bebek sahiline akın etti.
Bugün 95 yılın Temmuz sıcaklık rekoru kırıldı! Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’da termometreler tarihi bir eşiği aştı. Kentte hava sıcaklığı 46,1 dereceye ulaşarak, son 95 yılın temmuz ayı rekoru kırıldı. Önceki rekor, 6 Temmuz 2000’de ölçülen 45 dereceydi.
Sıcak hava hayatı olumsuz etkiledi! 33 derecede asfalt eridi Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da etkili olan yüksek hava sıcaklığı günlük yaşamı olumsuz etkilerken, cadde ve sokaklar boş kaldı.
Kardiyoloji uzmanından kritik uyarı: Dışarıya çıkmayın! Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer, Türkiye’yi etkisi altına alan aşırı sıcak hava dalgası nedeniyle vatandaşlara kritik uyarılarda bulundu.
İstanbul'da yarın kıyamet kopacak. Meteoroloji uzmanı valiye çağrı yaptı. Evden dışarı adım atmayın İstanbul’da yarın sıcaklık rekoru kırılabilir! Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Vali Davut Gül’e mesai saatlerini erkene alma çağrısı yaptı, vatandaşlara “Dışarı çıkmayın” uyarısında bulundu.
Cehennem sıcakları geliyor! Meteoroloji uzmanından korkutan açıklama Önümüzdeki günlerde 12 dereceye varan bir artış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin uzmanı Fevzi Burak Tekin konu ile ilgili açıklama yaptı.
Termometreler 37 dereceyi gösterdi: Çeşme plajları doldu taştı! İzmir’in Çeşme ilçesinde termometreler 37 dereceyi gösterdi. Sıcak havadan bunalanlar plajları doldurdu.
Muğla’yı kavuracak sıcak dalga geliyor! Muğla’da hava sıcaklıkları 19-25 Temmuz arasında 38-41 dereceye ulaşacak. Meteoroloji, özellikle risk grubundaki vatandaşların 11.00-16.00 saatleri arasında dışarıda bulunmamaları konusunda uyardı.
Van’da inşaat işçilerinin sıcakla mücadelesi Termometrelerin 33 dereceyi gösterdiği Van'da bunaltıcı havaya rağmen inşaat işçileri zorlu mesailerini sürdürüyor.
Meteoroloji il il uyardı: Afrika üzerinden geldi… Bugün çok sert vuracak! Meteoroloji bugün için sıcaklık ve yüksek nem uyarısında bulundu. tanbul’da sıcaklıklar bugün için 37 derecelere kadar çıkması beklenirken, Akdeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yüksek sıcaklığın çok sert vuracağı belirtildi.
Kayseri’de hava sıcaklığı 40’ı dereceyi aştı! Kayseri’de hava sıcaklıkları 44 dereceyi buldu. Vatandaşlar serinlemenin yollarını aradı.
Aşırı sıcaklarda serin kalmanın püf noktaları Sıcak hava dalgaları kapımızı çalarken, uzmanlar güneşin tadını çıkarırken sağlığınızı korumanın yollarını açıklıyor. Bu rehberle hem siz hem de evcil hayvanlarınız güvende kalacak.
Meteoroloji peş peşe uyardı: Özellikle o bölgeyi vuracak… Basra’dan yola çıktı, Türkiye’ye geliyor Meteoroloji, Afrika ve Basra üzerinden gelecek yeni sıcaklarla bu hafta sıcaklık rekorları kırılacağını açıkladı. Özellikle Basra'nın Antalya hattında yüksek neme neden olacağı belirtildi.
Dağdan getirdi, tabağını 50 TL’den satmaya başladı! Adana'nın Kozan ilçesinde bir esnaf, dağdan getirdiği karı, pamuk, yorgan ve çuvallara sararak erimesini önledi, portakal ve vişne şuruplarıyla tatlandırıp satmaya başladı.
Sıcaktan bunaldı soluğu kafeteryada aldı! Turistler bile şaşırdı Bodrum’da sürpriz misafiri gören turistler bile bu duruma şaşırırken, kargaya yiyecek ve su ikram ederek keyifli anlar yaşadı. Bazı çocuklar da kargaya buzlu su verdi.
İtalya Sağlık Bakanlığı uyardı! Herkes risk altında: 21 şehirde kırmızı alarm verildi İtalya’da sıcak hava dalgası alarmı: Bugün 17, yarın 21 şehirde “kırmızı” uyarı. Sağlık Bakanlığı, ciddi risklere karşı güneşten korunma önlemleri önerdi.
Sıcak havalarda serin ve hafif kalmanın sırrını uzmanlar anlattı Uzmanlar, yaz aylarında artan sıcaklıklarla mücadelede yoğurdun serinletici ve sağlıklı etkilerine dikkat çekti. Diyetisyenler, kalorili içecekler yerine yoğurt ve kefir gibi fermente gıdaların tüketimini önerdi.
Uzmanlardan yaz için varis uyarıları Sıcak havaların varis şikayetlerini artırdığı bildirildi. Yaz aylarında yükselen sıcaklıklar, toplardamar sağlığını tehdit ederek varis oluşumunu tetikleyebilir. Uzmanlar, sıcak hava koşullarında alınması gereken önlemleri sıraladı.
Meteoroloji tarih vererek uyardı. Doğal afet kapıda... Günlerce sürecek, dışarı çıkmayın! Hava sıcaklıkları 6 ila 9 derece birden artacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, uyarı mesajı yayımlayarak sıcakların etkili olacağı tarih aralığını ve en çok etkilenecek bölgeyi açıkladı. Ayrıca, Prof. Dr. Orhan Şen, sıcak havanın da bir doğal afet olduğunu ifade etti.
Muğla'da sıcak hava nedeniyle sahillerde yoğunluk yaşanıyor Muğla'nın turistik ilçelerindeki sahillerde, yerli ve yabancı turistler, sıcak hava dolayısıyla sahillere akın etti.
Termometreler 39’u gösterdi! O il adeta kavruluyor... Aydın'da termometreler 39 dereceyi gösterirken vatandaşlar ise gölgelik alanlara ve parklara akın etti.
Antalya'da sahiller doldu taştı! Bayram yoğunluğu yaşanıyor Antalya'da Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde sahillere gelen kent sakinleri ve turistler, yoğunluk oluşturdu.
Meteoroloji peş peşe açıkladı: Bayramda Afrikamsı hava vuracak! Sadece 2 bölge hissetmeyecek... Meteoroloji bayram haftasında Marmara, İç Anadolu 30 derecelerde; Ege, Akdeniz, Güneydoğu ise 35-40 dereceleri göreceğini açıkladı. Karadeniz ve Doğu Anadolu'da ise sıcak hava sisteminin etkisi olmayacak.
Sıcak havayı fırsat bilenler sahile koştu Turizm kenti Antalya'da 25 dereceyi bulan sıcak havayı fırsat bilenler, soluğu Konyaaltı Sahili'nde aldı.
İstanbul'da yazdan kalma günler: Parklar ve sahiller doldu... İstanbul'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık nedeniyle vatandaşlar sahillere ve parklara koştu. Bazı aileler çocuklarıyla eğlenirken, bazıları açık havada spor yaptı. Kadıköy'de sıcaklık 26 dereceye ulaştı.
Kış ortasında yaz geliyor. Sıcak havanın geleceği tarih belli oldu Kış ortasında bahar sürprizi! İstanbul’da sıcaklık 22 dereceye çıkacak, İzmir’de ise termometreler 25’i görecek. Türkiye genelinde soğuk hava yerini güneşe bırakıyor. Peki, bu bahar havası ne kadar sürecek?
İstanbullular parklara ve meydanlara akın etti İstanbul'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle güneşli havayı fırsat bilenler parklara ve sahillere akın etti.
2024 yılı tarihe geçti! Son 53 yılın... Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2024 yılı sıcaklık ve yağış raporlarını yayımladı. Verilere göre 2024, son 53 yılın en sıcak yılı olarak kayıtlara geçti.
Hava sıcaklığı 22 dereceyi gösterdi: Vatandaşlar Antal'ya sahiline akın etti... Bazıları güneşlendi, bazıları denize girdi Antalya'da yeni yılın ilk gününde güneşli havayı değerlendirmek isteyenler sahillerde yoğunluk oluşturdu, bazıları denize girdi.
Sıcak havanın tadını çıkardılar Eskişehir'de güneşli havanın etkili olmasını ve hava sıcaklığının 19 dereceye kadar çıkmasını fırsat bilen çok sayıda vatandaş, çay bahçelerinde oturarak vakit geçirdi.
Yunanistan'da tarihi sıcaklık rekoru Yunanistan, 1960'tan bu yana yapılan hava sıcaklığı ölçümleri ışığında, 2024 yılının "en sıcak yaz" olarak kayıtlara geçtiğini duyurdu.
Klimanın verimini artırmak için ne yapmak gerekir? Günümüzün hızla değişen iklim koşulları ve artan enerji maliyetleri, klima sistemlerinin verimliliğinin artırılmasını giderek daha önemli hale getirmektedir.
Japonya sıcak hava can almaya devam ediyor Japonya'nın başkenti Tokyo'da aşırı sıcaklar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 248'e ulaştı.
Araç yıkarken yanına gelen güvercini serinletti Sıcaktan bunalan bir güvercin, aracını yıkayan vatandaşın yanına giderek hortumun altına girdi. O anlar kayda alınıp sosyal medyada paylaşıldı.
Sıcaktan bunaldı hortumla serinledi Bursa'da sıcaktan bunalan bir vatandaş bulduğu çözümle görenleri güldürdü.
Sıcak hava turistleri durduramadı şemsiyeyle gezdiler İstanbul’da etkili olan yüksek sıcaklıklar, vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Taksim Meydanı’nda turistler şemsiye ile gezerken, bazı vatandaşlar Gezi Parkı’nda gölge alanlarda serinlemeyi tercih etti.
Sıcak havada serinlemek isteyen inek havuza girince insanlar kaçtı Bir inek, sıcak havada serinlemek için insanların bulunduğu bir havuza girdi. Ancak, inek havuza girer girmez, havuzdaki insanlar hızla havuzu terk etti. Olay sosyal medyada büyük ilgi gördü.