Enkazdan el sallayarak çıktı; Hatice anne ve kızı Mihriban 92 saat sonra kurtarıldı

Enkazdan el sallayarak çıktı; Hatice anne ve kızı Mihriban 92 saat sonra kurtarıldı
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde anne ile kızı 92 saat sonra sağ olarak kurtarıldı. Hatice anne enkazdan el sallayarak çıktı, ambulansa binene kadar el sallamaya devam etti. Ardından kızı Mihriban da sağ kurtulurken ekiplerinin elini sıkı sıkı tuttu.

Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Kahramanmaraş''ta yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları devam etti.

UMKE, Polis Arama Kurtarma ve Zonguldak Belediyesi ekipleri, çalışmalarını merkez Onikişubat ilçesi Hayrullah Mahallesi''nde yıkılan 5 katlı Manolya Apartmanı''nın enkazında yoğunlaştırdı.

Ses gelmesi üzerine enkaza yoğunlaşan ekipler, yıkıntı altında bulunan kanser hastası anne Hatice (65) ve kızı Mihriban Sultan Özçelebi (33) ile iletişim kurdu. Yapılan çalışmanın ardından Hatice ve Mihriban Sultan Özçelebi, enkazdan yaralı olarak çıkarıldı.

ENKAZDAN EL SALLAYARAK ÇIKTI

Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırılırken Mihriban Sultan Özçelebi ise kendisini kurtaran ekipleri eliyle selamladı.

Kurtarma ekipleri anne ve kızın bulunmasını sevinçle karşıladı.

Eşi ve kızı enkazdan yaralı olarak kurtarılan Mehmet Özçelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurtarma çalışmalarına katılan ekiplere teşekkür etti. (AA / İHA)

İlgili Haberler