Antalya'da hasat hırsızlığı Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Ziraat Mühendisi Yavuz Çetin, bölgede avokado üretiminin artış gösterdiğine dikkat çekerek, hırsızlık ve para kazanma hırsının etkisiyle avokadoların erken hasat edildiğini belirtti.
Caner hasadı başladı. Sağlık deposu Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yetiştirilen 'Caner' cinsi narların hasadına başlandı.
Özel kıyafetlerle hasadı yapılıyor çevre illere dağıtılıyor Yozgat'ta bulunan Bozok Yaylası’nda mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle ağustos ayının ortalarında başlaması gereken bal hasadı yaklaşık bir ay erken başlarken, özel kıyafetlerle hasadı yapılan bal, sonrasında çevre illere dağıtılıyor.
Fiyatı 15-20 TL arasında değişiyor Kütahya'nın adaçayı üretim merkezi haline gelen Hisarcık ilçesine bağlı Karbasan köyünde hasat dönemi başladı.
Kilosu 80 TL'ye satılıyor Bursa'nın İnegöl ilçesinde, deniz seviyesinden bin 350 metre yükseklikte yetiştirilen Napolyon kirazlarının hasadı başladı. Kilogramı 80 TL'den alıcı bulan kirazlar, çiftçilerin yüzünü güldürdü.
Fiyatı tarlada 2 liraya kadar düştü Türkiye'nin önde gelen tarım bölgelerinden biri olan İzmir'deki ovalarda, kavurucu sıcak altında hasat edilen salçalık domatesin tarladan toptan satış fiyatı, üretimdeki artış sonucu geçen yılın seviyesinin altına indi.
Kan yapan meyve tonlarca hasat Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü'nde, Türkiye'nin en erken olgunlaşan üzüm türü olarak bilinen "Trakya İlkeren" üzümünün hasadı başladı.
Ekenler parasını üçe katlıyor Son yıllarda kültür mantarı yetiştiriciliği, tarım sektöründe hızla popülerlik kazandı ve yatırımcılar için oldukça karlı bir seçenek haline geldi.
1 tanesi 1 kilo ağırlığında Mersin'in Silifke ilçesinde, ejder meyvesi olarak tanınan pitaya bahçelerinde, aşırı sıcaklıklar nedeniyle hasat sürecinde gecikmeler yaşandı. Üreticiler, ikinci hasat dönemi için çiçek açan ejder meyvelerine büyük bir özen gösteriyor.
3 yıl sonra ilk meyvesini verdi Düzce Üniversitesi'nde eğitim gören 21 yaşındaki Muhammet Bilal Köse, kendi yaban mersini tarlasını kurdu. Köse, tarlasında yetiştirdiği 7 farklı yaban mersini türünü ziyaretçilere hasat ettirerek, hem meyveleri tanıma hem de tarım hakkında bilgi edinme fırsatı sunuyor.
Kilosu altın ile yarışıyor 45 derecede hasadına başlandı! Bölgenin önemli geçim kaynağı Kilis'te yeni mahsul Antep fıstığından önce toplanan ve ‘boz' olarak bilenen tam olgunlaşmamış iç fıstığın hasadı başlarken, kuruyemişçilerde kilosu ise yaklaşık olarak 1.500 TL'den gidiyor.
Sinop'ta hasat için geri sayım başladı Sinop'un Türkeli ilçesinde karpuz yetiştiriciliğinde hasat için geri sayım başladı.
Kilosu 750 TL. Su olmadan yetişiyor Burdur, iklim değişikliği sebebiyle yaşanan kuraklıktan en çok etkilenen şehirlerden biri olarak öne çıkıyor. Burdur Valisi Türker Öksüz, "84 yıl sonra ilk kez bu kadar yüksek sıcaklıklarla karşılaşıyoruz. Bu nedenle, çiftçilerimiz su kullanımına dikkat ederek damlama sulama sistemleri veya susuz tarım yöntemleri tercih etmeliler" dedi.
Serada ilk hasat yapıldı Çorum’un Kargı ilçesinde Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) desteği ile kurulan serada, ilk mahsul toplandı. Kadınlar tarafından özenle toplanan domatesler, iç piyasada satışa sunuldu.
Deneme amaçlı ekti. Kilosu 125 TL Mersin'de ikamet eden beş çocuk babası bir adam, iki yıl önce "çarkıfelek" veya "aşk meyvesi" olarak bilinen "passiflora" bitkisini deneme amaçlı yetiştirmeye başladı. Elde ettiği yüksek verimle birlikte, çiftçi bu üründen ciddi bir gelir elde etmeye başladı.
Sıcak havada hasat mesaisi sürüyor Türkiye'nin yeşil mercimek üretiminde lider konumda olan Yozgat'ta çiftçiler, yazın kavurucu sıcaklarına rağmen harman yerlerinde yoğun bir çalışma temposunu sürdürüyor.
Kilosu 2000 TL'den satılıyor Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde yetişen bu özel meyvenin hasat dönemi sona erdi.
Rus çiftçiler zamanla yarışıyor Rusya'nın tahıl ambarı olan Rostov bölgesindeki çiftçiler, kavurucu güneş altında ve 50 santigrat derecelik sıcaklıklarda, sıcak hava dalgası, don ve seller nedeniyle zarar gören hasadı kurtarmaya çalışıyor.
Gaziantep'te yeşil altında hasat başlıyor Gaziantep'in meşhur yeşil altını Antep fıstığında hasat zamanı yaklaşırken, bu yılki yüksek rekolte beklentisi üreticilerin yüzünü güldürüyor. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 170 bin ton olan rekoltenin, bu yıl daha da artacağı öngörülüyor.
Kastamonu'da hasat başladı. Kar suyu ile beslendi Kastamonu'da, tarihi 12 bin yıl öncesine uzanan ve "Hitit buğdayı" olarak bilinen coğrafi işaretli siyezin hasadına başlandı.
Vatandaş seçerek topluyor kilosuna 8 TL ödüyor. Pazarda 30 TL'den satılıyor Elazığ'da tarlasının 3 bin dönümüne domates eken Erhan Arıkboğan, hasada başladı. Tarlasına gelenlerin istediği domatesleri dalından toplayarak 8 TL'ye satın aldığını söyleyen Arıkboğan pazarda fiyatların 25 ile 30 lira arasında olduğunu açıkladı.
En acı hasat başladı Hatay'da sıcaklıkların 40 dereceyi aştığı günlerde, acısıyla tanınan Samandağ biberinin hasadına başlandı. Bu ünlü biber, tarlada kilogramı 20 ile 25 TL arasında satılıyor.
Kilosu tarlada 25 TL'den gidiyor büyük ilgi görüyor. 40 derecenin altında hasat ediliyor Hatay'da 40 derecelik sıcağın altında Samandağ biberinin hasadına başlanırken, acısıyla ünü il sınırlarını aşan biber tarlada 20 ile 25 TL arasında alıcı buluyor.
İzmir’de hasat başladı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kadifekale’de kadınlar için oluşturduğu mahalle bostanında hasat dönemi başladı. Kadınlar, kendi yetiştirdikleri yazlık sebzeleri toplayarak hem ev ekonomilerine katkı sağlıyor hem de sosyalleşme imkanı buluyor.
Çiftçinin 1 yıllık emeği 1 saatte yok oldu Sivas'ın Akçamescit köyünde dün akşam saatlerinde etkili olan yağmur sonrası oluşan sel nedeniyle 60 ila 70 ton arasında buğday zarar görerek kullanılamaz hale geldi.
Yaşlanmayı durduran çekirdeksiz meyve. Bahçede kilosu 35 markette 100 TL Manisa'nın Sarıgöl superior seedless ve Trakya cinsi üzümlerin hasadı başladı. Çekirdeksiz üzümlerin yaşlanmayı geciktirdiği açıklandı.
Tomarza’da hasat başladı Kayseri’nin Tomarza ilçesinde hububat hasadı başladı. Her yıl Temmuz ayında gerçekleşen hasat, bu yıl bol yağış nedeniyle Temmuz ortalarında başladı.
Yevmiyesi 700 TL. Kilosu 5 TL Hatay'da kavurucu sıcakların etkisi altında devam eden salatalık hasadında kilogram başına 5 TL ödenerek tarladan alıcı buluyor. Aynı zamanda, 40 dereceyi aşan sıcakta çalışan işçiler ise 700 TL yevmiye ile zorlu şartlarda emeğini sürdürüyor.
Kilosu 100 TL'den gidiyor üreticinin yüzünü güldürdü Mersin'in Mut ilçesinde 10 bin dekar alanda incir hasadı başlarken, kilosunun 100 liradan alıcı bulması da üreticisinin yüzünü güldürüyor.
Çöl Ovası'nda hedef 120 bin ton Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde, 30 bin dekar alanda marabel cinsi patates hasadı başladı.
Olmaz denileni yaptı Kayseri'de yaşayan Çetin Demir'in hobisi olan organik bahçesi, ziyaretçilerine taze ahududu ve böğürtlenleri dalından toplama imkanı sunuyor.
Altın sarısında hasat başladı Sivas'ın Gürün ilçesinde, Türkiye'nin kayısı üretiminde onuncu sırada yer alan bölgelerden biri olarak, kayısı hasadı başladı.
Ankara'nın coğrafi ürünün de hasat başladı Ankara'nın Çubuk ilçesinde coğrafi işaret olarak tescillenen vişne ürünü, bu yıl beklenenden 15 gün önce hasat edilmeye başlandı.
Nadir bulunuyor. Kilosu 5 bin Euro Tokat'ta Akzambak çiçeğinin hasadı başladı. Nesli tükenme tehlikesi altında olan ve nadir bulunan bu çiçeğin poleni, boya üretiminde kullanılırken, yaprakları doğal bir antibiyotik olarak değerlendiriliyor ve kilosu 5 bin Euro'ya satılıyor.
Tarlada kilosu 400 TL'den satılıyor. Şifa kaynağının hasadı başladı Şifa deposu yaban mersininin hasat dönemi başladı. Şifa kaynağının kilosu 400 TL'den satılıyor.
İlk kez ekti. Satacak yer arıyor Tokat'ın Sulusaray ilçesine bağlı Uylubağı köyünde yaşayan Halil Bozkurt, ilde ilk defa aspir çiçeği yetiştirdi.
Hasat gecikti. Kilosu 60 TL oldu Bursa'da Türkiye'nin büyük bir ahududu üretimine sahip olduğu bölgede, hasat mevsimi beklenenden 20 gün önce başladı. Hava koşullarının etkisiyle erken olgunlaşan ahududu meyvesini toplamakta zorlanan çiftçiler, ürünlerini kilogramı yüksek fiyattan satışa sundular.
190 bin lira verdi. Hasat süresini düşürdü Bursa'nın İnegöl ilçesinde 40 yıldır çiftçilik yapan bir Mehmet Alkan, tasarladığı asansör sistemi sayesinde meyve hasadı süresini yüzde 40 oranında azalttı ve mevsimlik işçi sayısını da yarıya indirdi.
Spil Karası üzümünde ilk hasat başladı Manisa'nın Yunus Emre ilçesinde Spil Karası üzümünde ilk hasat yapıldı.
Kilosu 35 ile 50 TL arasında Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde 2024 yılının ilk erkenci üzüm hasadına başlandı.
Ankara’nın coğrafi ürünü. Hasadı başladı Ankara'nın Çubuk ilçesinde coğrafi işaretli vişne hasadına başlandı.
Yerli ürünün hasadı başladı. Üretici üzgün Tokat'ın önemli patates üretim merkezlerinden biri olan Niksar'da yerli patateslerin hasat sezonu başladı.
Kilosu 60 liradan gidiyor hasadı erken başladı Türkiye'nin ahududu üretiminin önemli bölümünün karşılandığı Bursa'da, hasat bu yıl 20 gün erken başlarken, ürünün kilosu 60 liradan alıcı buluyor.
Lezzeti ülke sınırlarını aştı dalında 10 markette 140 TL Adana'da Saimbeyli kirazında hasat başlarken, dalında 10 TL'den satılıyor ve Rusya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.
Türkiye'de ilk. Hasadını müşteri yapıyor Tarımsal ürünler firmasında yönetici olarak çalışan Yılmaz Keleş, yoğun iş temposundan kaçarak Düzce'deki evinin yanına tarım yapmaya karar verdi.